Είσοδος ελεύθερη σε μουσεία και μνημεία

28 Απριλίου 2011



Πυξίδα


Για να δείτε όλα τα αξιοθέατα της χώρας που επισκέπτεσθε δεν χρειάζονται μόνο χρήματα, αλλά και καλές πληροφορίες. Τι εννοούμε; Ολοένα και περισσότερες χώρες προσφέρουν ένα είδος «πάσου» το οποίο επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο σε πλήθος τουριστικών και ιστορικών μνημείων.

  • Λουξεμβούργο (Luxembourg Card): Προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε αξιοθέατα καθώς και σε ποικίλους χώρους διασκέδασης, όπως π.χ. στο Καζίνο 2000, τον νέο ανερχόμενο χώρο που προσφέρεται και για κάθε λογής εκδηλώσεις (τις Κυριακές πραγματοποιούνται μουσικές συνεστιάσεις και σερβίρεται τσάι), ή στο γραφικό κάστρο της πόλης Vianden το οποίο αξίζει να δείτε. Μόλις τελειώσετε χρησιμοποιήστε το τελεφερίκ και ανεβείτε στην κορυφή του βουνού για να απολαύσετε την ξεχωριστή θέα που απλώνεται μπροστά σας. 
  • Ελβετία (The Swiss Museum Passport): Σας παρέχει ελεύθερη είσοδο για έναν ολόκληρο μήνα σε 180 μουσεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης και το Μουσείο της Τέχνης στη Βασιλεία, στη Βέρνη και στη Ζυρίχη. 
  • Βρετανία (The Great British Heritage Pass): Σας εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο σε εκατοντάδες μνημεία και αξιοθέατα της Αγγλίας, της Βορείου Ιρλανδίας και της Σκωτίας ­ από το Kensington Palace στο Λονδίνο ως το Hutchesons' Hall στη Σκωτία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...