Οι συνήθειες των άλλων

28 Απριλίου 2011



Οταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, έρχεστε δηλαδή διαρκώς σε επαφή με τους ντόπιους, επιβάλλεται να γνωρίζετε μερικές από τις συνήθειές τους ούτως ώστε να εγκλιματισθείτε ταχύτερα χωρίς να βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Γι; αυτό καλό είναι να έχετε κατά νουν τα εξής:
Ακολουθήστε τα ωράρια τους: Στην Ασία και στη Σκανδιναβία, όταν σας καλούν σε δείπνο φροντίστε να είστε απολύτως συνεπείς. Στη Λατινική Αμερική μπορείτε να καθυστερήσετε τουλάχιστον μία ώρα, ενώ στην Ταϊλάνδη όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, αν λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες ξεκινούν την ημέρα τους γύρω στις 6 το πρωί. Με άλλα λόγια, προτιμούν το μεσημεριανό γεύμα αντί του βραδινού.
Επικυρώστε τη συμφωνία με ένα ποτό: Στην Ιαπωνία συνηθίζεται ένα μικρό πάρτι με ποτά μετά την ολοκλήρωση κάθε επαγγελματικής συμφωνίας. Αν αρνηθείτε, μη χρησιμοποιήσετε ως δικαιολογία λόγους υγείας, θεωρείται αγένεια. Στην Κίνα η παράδοση προστάζει το πρώτο ποτό να προσφέρεται από το τιμώμενο πρόσωπο προς τον οικοδεσπότη, ο οποίος, στη συνέχεια, ανταποδίδει. Στη Ρωσία για κάθε γιορτή απαιτείται άφθονη βότκα ­ αν ανοιχθεί μπουκάλι, επιβάλλεται να καταναλωθεί ­ ενώ τα πράγματα διαφοροποιούνται αν οι φιλοξενούμενοι είναι ισλαμιστές: το ποτό θεωρείται πειρασμός και αποφεύγεται.
Μην εμπλέκεσθε σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου: Ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, όπου κάθε τι που έχει σχέση με τη βασιλική οικογένεια οφείλεται να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και ευλάβεια. Εκεί, η προσβολή του βασιλιά θεωρείται ποινικό αδίκημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...