K O Y F O N I S I A SECRETS

13 Ιουνίου 2011





KOYFONISIA SECRETS
  • Κουφονήσια, για να φάτε υπέροχα ψαράκια στον Καπετάν Νικόλα και να πάτε για κάνα ποτό σε ένα από τα πιο όμορφα μπαρ στα νη­σιά, στο Σορόκο, στα βραχάκια πάνω στη θάλασσα. 
  • Η Χώρα είναι το μοναδικό χωριό του νησιού, εδώ υπάρχουν πολύ μικρές εκκλησίες, μια γκαλερί και μερικά καταστήματα. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν πολλά να δείτε, εκτός από το όμορφο περιβάλλον της.
  •  Το Κουφονήσι διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες των ελληνικών νησιών. Οι παραλίες είναι αμμώδεις και ιδανικές για οικογένειες με παιδιά, δεδομένου ότι ειναι προστατευμένες απο τα μελτέμια και τα ρεύματα και δεν ειναι πολύβουες. Το νησί είναι μικρό, έτσι απλά με μια βόλτα μπορείτε να βρείτε τη δική σας παραλία. Πολλοί θεωρούν το Πορί σαν ενα απο τις καλύτερες και ομορφότερες παραλίες. Οσοι αγαπάτε τον γυμνισμό μπορείτε να πάτε στην περιοχή μετά του Χαροκόπου. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να πάτε με σκάφος σε μικρότερα νησιά με εξαιρετικές παραλίες.
  • Στο Πάνω Κουφονήσι, στα νοτιοδυτικά βρίσκεται ο Παριανός. Απάνεμος κόλπος με πλατιά αμμουδιά, καταφύγιο για ψαροκάικα. 
  • Την παραλία του λιμανιού, πλατιά αμμουδιά με διαυγή ρηχά νερά, δυο βήματα από τον οικισμό, την προτιμούν οι ντόπιοι, τα παιδιά και όσοι δεν έχουν όρεξη να μετακινηθούν. 
  • Οι ομορφότερες παραλίες όμως είναι συγκεντρωμένες στην ανατολική πλευρά του νησιού. Στο τέλος του παραλιακού δρόμου συναντάμε το Φοίνικα (Xαροκόπου). Χρυσή αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά. Την προτιμούν οικογένειες. Έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο ξενοδοχείο-εστιατόριο του Δημήτρη Μαύρου. 
  • Ακολουθεί ο Φανός (Δεύτερη), άλλη μια αμμουδιά με σμαραγδένια νερά. Ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα με studios και beach bar που άνοιξε πρόσφατα εκεί προκάλεσε τη μήνι των «παλιών», αλλά την κατέστησε πόλο έλξης της νεολαίας και όσων επιδίδονται στα θαλάσσια σπορ. 
  • Μετά από μια σειρά μικρούς όρμους για μοναχικούς, καταλήγουμε στην Ιταλίδα (Πλατιά Πούντα). Η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού αποτελεί μια από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων. Ένας μικρός όρμος στην αρχή της, το Ιταλιδάκι, κατακλύζεται από όσους θεωρούν το μαγιό περιττό. 
  • Συνεχίζοντας ανατολικά, συναντάμε πολλούς μικρούς όρμους με άμμο ή βότσαλα και βράχια που σχηματίζουν σπηλιές. Ανάμεσά τους και η Πισίνα, μια φυσική κοιλότητα βράχων με κρυστάλλινα νερά. 
  • Βορειανατολικά του Πάνω Κουφονησιού βρίσκεται το Πορί, μια μεγάλη χρυσή αμμουδιά, από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Ιδανική για wind surfing. Ένας απομονωμένος επίγειος παράδεισος, προσιτός σήμερα από δρόμο στο εσωτερικό του νησιού. Δύο beach bars αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών. 
  • Στο βόρειο άκρο του νησιού βρίσκεται το ακρωτήρι του Ξυλοβάτη με θέα στη Νάξο και το Γάλα, με θαλάσσιες σπηλιές και διάφανα νερά. 
  • Το Κάτω Κουφονήσι διαθέτει εξίσου όμορφες παραλίες όμως ακόμα πιο απομονωμένες, με πιο γνωστές το Φυκιό, το Δέτη, το Νερό και τα Πεζούλια.
  • Τα παραδοσιακά πανηγύρια δίνουν χρώμα και λάμψη στο νησί. Αν οι ημέρες της παραμονής σας στα Κουφονήσια συμπέσουν με κάποια τοπική γιορτή, θα βιώσετε μια εμπειρία μοναδική. Προστάτης του νησιού είναι ο Άγιος Γεώργιος. Την ημέρα της γιορτής του (Δευτέρα του Πάσχα), μετά τη λειτουργία γίνεται η περιφορά της εικόνας. Ο "πανηγυράς", ένας νησιώτης ταγμένος στον Άγιο, κάνει το γύρο του νησιού κρατώντας την εικόνα στα χέρια. Οι δρόμοι από τους οποίους περνά είναι σπαρμένοι με ροδοπέταλα. Η πομπή καταλήγει στο χωριό, οπού ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι. Προσφέρετε φαγητό και κρασί σε όλους τους παρευρισκόμενους. 
  • Μεγάλο πανηγύρι γίνεται στις 20 Ιουλίου, στην γιορτή του Προφήτη Ηλία και τον Δεκαπενταύγουστο. Τότε όλοι οι κάτοικοι από το Επάνω Κουφονήσι πηγαίνουν με τα καΐκια στο Κάτω Κουφονήσι που βρίσκεται η εκκλησία της Παναγιάς. Μετά τη λειτουργία ακολουθεί φαγοπότι με τοπικά εδέσματα. Στην επιστροφή γίνεται αγώνας ταχύτητας μεταξύ των καϊκιών για το ποιο θα μπει πρώτο στο λιμανάκι του Κουφονησιού.
Κουφονήσια Παραλία Πορί 1995

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ  & ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...