Φθινόπωρο στα πάρκα της Ευρώπης (Part I)

16 Οκτωβρίου 2011




  • Hyde Park
Γνωστό στους Έλληνες που έχουν επισκεφτεί το Λονδίνο: Τεραστίων διαστάσεων πάρκο, σήμερα αποτελεί τον πνεύμονα του Λονδίνου με σημείο αναφοράς του την τεχνητή λίμνη Σέρπεντιν η οποία δημιουργήθηκε το 1746.


  • Green Park
Ανάμεσα στο Hyde Park και το St. James's Park είναι το Green Park, ένα πανέμορφο πάρκο που φοράει τα χρώματα του φθινοπώρου και είναι από τα πιο δημοφιλή του Λονδίνου. Σε αντίθεση με τα γειτονικά πάρκα δεν διαθέτει λίμνη.

  • Nygårdsparken
Πρόκειται για ένα δημόσιο πάρκο και το μεγαλύτερο στο κέντρο του Bergen, στη Νορβηγία ανάμεσα σε Nygård και Møhlenpris. Μερικές φορές οι εικόνες αρκούν.


  • Vondelpark
Το Vondelpark βρίσκεται στο νότο του Άμστερνταμ, 5 λεπτά με τα πόδια από την Leidseplein και σε περπατίσιμη απόσταση από το Rijksmuseum, το μουσείο Stedelijk και το Van Gogh Museum. Με 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, το Vondelpark είναι το διασημότερο πάρκο στις Κάτω Χώρες και φυσικά παραμένει φυσικά δημοφιλές και το φθινόπωρο. Άνθρωποι που έρχονται για πικνίκ, για ξεκούραση, για διάβασμα, για ποδήλατο, για jogging και τόσα άλλα απολαμβάνουν την φθινοπωρινή φύση σε ένα από τα πιο "φιλικά" πάρκα της Ολλανδίας!


  • Retiro
Ο δημοφιλέστερος χώρος πρασίνου για τους Μαδριλένους είναι το πάρκο Retiro ( στάση μετρό Retiro) που φιλοξενεί πολλά events ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Κουκλοθέατρο για παιδιά, πλανόδιοι θεατρίνοι και ζωγράφοι που εκθέτουν τα έργα τους, κωπηλασία στη λίμνη είναι μερικές από τις δραστηριότητες.


  • Woluwe Park
Το Woluwe Park στις Βρυξέλλες είναι ένα πάρκο που φιλοξενεί 180 είδη δέντρων, πολλά από τα οποία είναι σπάνια, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει πολλά είδη πουλιών. Επίσης στην φυσική προέκταση του πάρκου ένα εστιατόριο και ένα mini golf σας περιμένουν.


  • Slotts Park-Malmo
Στην περιοχή Malmo της Σουηδίας, ένα υπέροχο θέαμα περιμένει τους επισκέπτες του φθινοπώρου.Πρόκειται για το Slotts Park


  • Phoenix
Το πάρκο Phoenix στο Δουβλίνο αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο σε αστική περιοχή στην Ευρώπη. Στο πάρκο υπάρχουν πολλά μνημεία και σημαντικά κτίρια. Η κατοικία του προέδρου της Ιρλανδίας, οι εκπλξκτικοί ζωολογικοί κήποι με πάνω από 700 είδη ζώων, το μνημείο του Wellington, το μνημείο Phoenix κ.α. βρίσκονται εδώ. Συνδυάστε χαλάρωση και αξιοθέατα.


  • Jardins du Luxemburg
Στους διάσημους κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι βρίσκεται το μικρό σε μέγεθος Άγαλμα της Ελευθερίας, μαζί με περίπου 200 άλλα αγάλματα. Το περιβόλι του Λούβρου είναι ο Κήπος όπου πολλές γενιές Παριζιάνων μεγάλωσαν, επαιξαν φρίσμπι, ίππευσαν πόνυ και διασκέδασαν στα καρουζέλς. Εδώ ήρθαν σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό σε μια τρυφερή ηλικία με τη βοήθεια των Les Guignols στο Théâtre de Marionnettes κάθε εβδομάδα. Στον όμορφο αυτό βοτανικό κήπο, θα συναντήσετε γνήσιους Παριζιάνους και θα χαλαρώσετε υπό τη σκιά των φθινοπωρινών, πολυάριθμων δέντρων που διαθέτει, Στους Κήπους του Λουξεμβούργου συναντάτε μίμους, περπατάτε δίπλα από το συντριβάνι με τις πάπιες και τα πολύχρωμα παρτέρια, καθαρίζετε και γυαλίζετε τα παπούτσια μας σε κάποιες ειδικές συσκευές για δωρεάν χρήση στο πάρκο (!), πίνετε γαλλικό καφέ σε... γαλλικό καφέ μέσα στο πάρκο και βγάζετε φωτογραφίες με θέα το Μουσείο του Λούβρο από τη μία και τον Πύργο του Eiffel από την άλλη. Πολύ ευχάριστο πάρκο!!!


  • Wiesbaden
Πάρκο στην περιοχή Wiesbaden της Γερμανίας. Όποιος το επισκέπτεται επιστρέφει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Χώρος απίστευτης χαλάρωσης και ηρεμίας, το λατρέψαμε γιατί είναι τοπικό, όχι τόσο διάσημο αλλά πανέμορφο!

  • Giardini Sempione
Στο Μιλάνο, ένας παραδεισένιος κήπος, γεμάτος ζωή και δραστηριότητες που ακούει στο όνομα Giardini Sempione περιμένει να σας εντυπωσιάσει. Στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου επίσης υπάρχει το Castello Sforzesco, ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσει κανείς το φθινόπωρο είναι μια εξόρμηση στη φύση ή μια βόλτα στο πάρκο. Στην Ελλάδα τα πάρκα δεν είναι τόσο οργανωμένα όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου πολλοί είναι εκείνοι που χαρίζουν στον εαυτό τους λίγο χρόνο από την καθημερινότητά τους προκειμένου να κάνουν τη βόλτα στους στο πάρκο της πόλης. Ποδήλατα, πεσμένα φύλλα, πανδαισία χρωμάτων, ζωντάνια, δροσιά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των φθινοπωρινών πάρκων.
Όποιος ταξιδέψει φθινόπωρο στην Ευρώπη ή και παραέξω, ας αφιερώσει λίγο από το χρόνο του σε ένα πάρκο (σχεδόν κάθε πόλη διαθέτει ένα πάρκο που αξίζει την επίσκεψή μας, ειδικά τέτοια εποχή): Οι εικόνες στη συνέχεια αποκαλύπτουν κάποιους από τους λόγους που αξίζει μια τέτοια βόλτα αλλά η πραγματοποίησή της είναι μια πραγματική ανακάλυψη! Ανακαλύψτε την ομορφιά του φθινοπώρου μέσα από τα πολύχρωμα πάρκα!!!Ακολουθεί περιγραφή ορισμένων ευρωπαϊκών πάρκων όμως το θέμα μπορεί να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις...
 Μπορεί να μας μελαγχολεί η ιδέα του φθινοπώρου. Όμως είναι μία από τις καταλληλότερες εποχές για ένα ταξίδι στην Ευρώπη λόγω καιρού (ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζέστη)! Η φθινοπωρινή Ευρώπη μας αρέσει πολύ, τα ευρωπαϊκά πάρκα επίσης!
Και αυτοί είναι ίσως λόγοι ταξιδιού!!!


4 σχόλια:

Unknown είπε...

popo!!latreuw ta taxidia!!teleio blog!!se akolou8w!!

elena είπε...

@Xanthi Welcome :o)!!!

{Marianna} είπε...

Τι όμορφες φθινοπωρινές εικόνες... Ένα ταξιδάκι αυτή την εποχή είναι πράγματι ό,τι πρέπει... Καλή εβδομάδα :)

Elena είπε...

@Marianna επίσης!!!:O)

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...