Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για να...αποφύγετε τα Χριστούγεννα!

17 Δεκεμβρίου 2011


Μήπως είστε από εκείνους που απλά δεν αντέχουν όλο αυτό το χριστουγεννιάτικο κλίμα; Μήπως θεωρείτε τα Χριστούγεννα μια ακόμη εμπορική περίοδο για να γεμίσουν τα πολυκαταστήματα; Καλά, καλά, μας πείσατε. Γι’ αυτό κι εμείς με την πολύτιμη βοήθεια του Lonely Planet, σας προτείνουμε πέντε αντιχριστουγεννιάτικες αποδράσεις για να βρεθείτε μακριά από όλο αυτό το υποχρεωτικά χαρούμενο σκηνικό...

  • Ταξίδι με αεροπλάνο
Καταρχήν να διαψεύσουμε έναν μύθο: οι πτήσεις ανήμερα τα Χριστούγεννα δεν είναι πιο οικονομικές, είναι όμως πιο άνετες. Λίγοι άνθρωποι επιλέγουν να ταξίδεψουν την ημέρα των Χριστουγέννων, οπότε έχετε περισσότερες πιθναότητες να βρείτε εισιτήρια και να αποφύγετε τον πανικό των προηγούμενων ημερών και φυσικά τις ουρές στις αίθουσες αποσκευών και στα τελωνεία. Αν θέλετε να αποφύγετε και το χριστουγεννιάτικο δείπνο, τις αεροσυνοδούς με τα... κέρατα τάρανδου και τα μούσια του Αϊ-Βασίλη, (το τυπικό show σχεδόν όλων των αεροπορικών εταιρειών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων), προτιμήστε τις αραβικές αερογραμμές.

  • Μαρόκο: η μη εορταστική Σαχάρα
Το Μαρόκο είναι ο πιο κοντινός και ενδιαφέρον προορισμός για τις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου δεν γιορτάζονται τα Χριστούγεννα. Σε μικρή απόσταση νότια της Ευρώπης, θα ταξιδέψετε στη μη εορταστική Σαχάρα, στο αυτοκρατορικό Μαρακές και στα βουνά του Άτλαντα. Στα μεγάλα ξενοδοχεία μπορεί να έχουν φροντίσει να στολίσουν τους χώρους με Αϊ Βασίληδες και αστέρια, αν όμως προνοήσετε μπορείτε να βρείτε κάποιο ξενοδοχείο στην παλιά πόλη, όπου θα μπορείτε να αποφύγετε κάθε χριστουγεννιάτικη εικόνα. Περάστε την ημέρα των Χριστουγέννων ανακαλύπτοντας τα αφρικανικά τοπία και τις μεσαιωνικές πόλεις και απολαύσετε αντί για γαλοπούλα, τα παραδοσιακά Μαροκινά φαγητά (τοπικές σαλάτες, κους κους, ταζίν, κ.α.).

  • Φάρος Ruabh Reidh, χωριό Gairloch, Σκωτία
Σε μια εντυπωσιακή χερσόνησο στο άγριο, ορεινό βοριοδυτικό μέρος της Σκωτίας, βρίσκεται ο φάρος Ruabh Reidh, το καλύτερο μέρος για να αποδράσουμε με καλή παρέα και καλό...ουίσκι, τις μέρες των Χριστουγέννων. Ο φάρος σήμερα προσφέρει διαμονή σε άνετα δωμάτια με νόστιμα σπιτικά φαγητά. Αν η παρέα σας είναι μεγάλη, μπορείτε να ενοικιάσετε και όλο τον φάρο και να απολαύσετε το τοπίο, μακριά από την βουή της πόλης.

  • Αγία Πετρούπολη: Χριστούγεννα, ποια Χριστούγεννα;
Στη Ρωσία τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι η 25η Δεκεμβρίου είναι μια ακόμη όμορφη χειμωνιάτικη μέρα, για εσάς. Περιηγηθείτε στο διάσημο μουσείο Ερμιτάζ, επισκεφτείτε τις εκπληκτικές εκκλησίες και ζεσταθείτε στο Prival Komediantov, ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά καφέ της πόλης.

  • Ποδηλατάδα στον αυτοκινητόδρομο Boluminski, Παπούα Νέα Γουϊνέα
Φύγετε μακριά από τα Χριστούγεννα και από ό,τι σας τα θυμίζουν, πηγαίνοντας σε αυτό το εντυπωσιακό μέρος στην Νέα Γουϊνέα. Πάρτε το ποδήλατό σας και ξεκινήστε τις ορθοπεταλιές από το Κάβιεν μέσω του Πορτ Μόρεσμπι, της πρωτεύουσας της Παπούα Νέας Γουινέας, κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού. Θα συναντήσετε παραδοσιακά ψαροχώρια και μοναδικές αμμώδεις παραλίες. Ξεκουραστείτε, κάντε μια βουτιά ή καταδύσεις και γυρίστε πίσω ανανεωμένοι και έτοιμοι να τα διηγηθείτε όλα στους φίλους σας που πήραν τουλάχιστον 3 κιλά από υπερκατανάλωση κουραμπιέδων....
                                                                                                                                                                    pigi:http://www.clickatlife.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...