Διαφορετικές Χριστουγεννιάτικες Διακοπές!!!

16 Δεκεμβρίου 2011


Οι εβδομάδες που προηγούνται των Χριστουγέννων, μας βρίσκουν συχνά να πανικοβαλλόμαστε σχετικά με τα δώρα, να ανησυχούμε αν είναι αρκετό το φαγητό, ή να αισθανόμαστε ενοχή για τα γλυκά και τις λιχουδιές που τρώμε.
Εμείς θα σας βοηθήσουμε να διώξετε από το μυαλό σας οποιεσδήποτε έγνοιες, προτείνοντάς σας χριστουγεννιάτικα ταξίδια για να συμμετάσχετε σε φεστιβάλ, διοργανώσεις και παραδοσιακά events εν όψει των Χριστουγέννων.
Σαφάρι μηχανοκίνητου έλκηθρου, Φινλανδία
Ξεκινήστε τις βόλτες το Δεκέμβριο, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκινά στην περιοχή της λίμνης, στο νότιο τμήμα της Φινλανδίας στην Lehmonkärjentie ( http://bit.ly/t82a8z ). Απολαύστε το χιονισμένο τοπίο με μερικές βόλτες με μηχανοκίνητο έλκηθρο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε απλές διαδρομές για αρχάριους, ή σε σαφάρι αν είστε πιο προχωρημένοι.
Τα πακέτα ξεκινούν από € 95 το άτομο για πορεία 20 χιλιομέτρων, 1,5 ώρα για αρχάριους στο θέρετρο διακοπών Lehmonkärki (http://www.lehmonkarki.fi ).
Ιαματικές πηγές Hokkaido, Ιαπωνία
«Ζεσταθείτε» κατά τους κρύους χειμώνες του νοτιοδυτικού Hokkaido, στην περιοχή Noboribetsu Onsen. Το νερό στις θερμές πηγές της περιοχής, περιέχει υψηλά ποσοστά θείου και στην πεδιάδα Jigoku Valley («Hell Valley»), κίτρινα ηφαιστειακά αέρια βγαίνουν στην επιφάνεια, δίνοντας μια απόκοσμη απόχρωση στην περιοχή.
Στο Dai-ichi Takimotokan ( www.takimotokan.co.jp ) θα βρείτε επτά στεγασμένες ιαματικές πηγές. Οι τιμές για ένα τετράκλινο δωμάτιο στο κεντρικό κτήριο, ξεκινούν από περίπου ¥ 20,000 (258 δολάρια).
Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός πουτίγκας στο Λονδίνο, Αγγλία
Φωτογραφία: www.xmaspuddingrace.org.uk
Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, για την στήριξη της επιτροπής βοήθειας για την έρευνα του καρκίνου ή απλά παρατηρήστε έξι ισχυρές ομάδες Λονδρέζων, ντυμένων με αστεία ρούχα, κατά τον 31ο Μεγάλο Αγώνα πουτίγκας των Χριστουγέννων στο Covent Garden (www.xmaspuddingrace.org.uk ).
Ηλιόλουστα Χριστούγεννα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας
Αν δεν σας αρέσει το κρύο και αναπολείτε ήδη το καλοκαιράκι, κατευθυνθείτε προς το νότιο ημισφαίριο, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και οι παραλίες γεμάτες αϊβασίληδες, χριστουγεννιάτικα δέντρα και "χιονανθρώπους" από άμμο.
Μπορείτε να γιορτάσετε την ημέρα των Χριστουγέννων σε πολλές παραλίες στην Αυστραλία, αλλά ο ιδανικός καιρός, κάνει επίσης τα Χριστούγεννα ιδιαίτερα απολαυστικά, στις χριστουγεννιάτικες αγορές του Σίδνεϊ, όπου μπορείτε να βρείτε κάθε λογής δώρο (http://whatson.cityofsydney.nsw.gov.au).
Παρακολουθήστε τον «Καρυοθραύστη» στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Σχεδόν όλα τα μεγάλα και ονομαστά θέατρα, αλλά και τα μικρότερα, συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους μια εποχική παράσταση για το μήνα Δεκέμβριο και «ο Καρυοθραύστης» ίσως είναι η πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη παράσταση.
Φέτος, το πρόσφατα ανακαινισμένο Θέατρο Μπολσόι είναι το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε ένα μαγικό θέαμα. Το Θέατρο Μπολσόι έκανε εγκαίνια το 1856 και άνοιξε εκ νέου τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους μετά από μια εξαετή ανακαίνιση που κόστισε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια ( www.bolshoi.ru ).
Ψάρεμα στον πάγο στο Trakai, Λιθουανία
Στο Trakai, θα δείτε ένα μεσαιωνικό κάστρο σε ένα νησί που βρίσκεται στη μέση της λίμνης Galve. Το χειμώνα η λίμνη παγώνει και το ψάρεμα στον πάγο είναι ένα δημοφιλές χόμπι. Αν σας αρέσει η ιδέα, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τους ντόπιους και να πάρετε μαζί σας ένα μπουκάλι βότκα για να ζεσταθείτε καθώς ψαρεύετε.
Το Trakai ( http://lietuva.lt/en/tourism/why_to_visit/get_medieval_in_trakai) βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους, της πρωτεύουσας της Λιθουανίας. Υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν τα δυο μέρη, διευκολύνοντάς σας να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή. Το Trakai National Sports & Health Center, παρέχει εξοπλισμό για χειμερινές δραστηριότητες όπως το ψάρεμα στον πάγο και βόλτες με έλκηθρο που το τραβούν άλογα.
Ζεστή σάουνα καπνού στην Otepaa, Εσθονία
Η Otepaa, μια μικρή πόλη 50 χιλιόμετρα από το Tartu, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Εσθονία ( www.visitestonia.com/en/holiday-destinations/city-guides/otepaa ), είναι ένας παράδεισος για τα χειμερινά σπορ. Αν όμως αυτό δε σας ενθουσιάζει, δοκιμάστε μια ζεστή σάουνα για ένα χαλαρωτικό σαββατοκύριακο. Μπορείτε να φτάσετε στην Otepaa με λεωφορεία από το Tartu και το Ταλίν, αλλά και από πολλά άλλα σημεία αναχώρησης.
Το Suitsusauna Talu, είναι ένα αγρόκτημα με σάουνα καπνού, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 20 επισκέπτες. Ένα κρεβάτι ανά άτομο για μία βραδιά ξεκινά από € 12,78 και οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται εγκαίρως.
Χειμερινό ηλιοστάσιο στο Stonehenge της Αγγλίας
Το χειμερινό ηλιοστάσιο πέφτει στις 22 Δεκεμβρίου, μια μέρα κατά την οποία οι ιερείς των Κελτών, Druids και παγανιστές, γιορτάζουν τη μικρότερη μέρα του χρόνου στο Stonehenge στο Wiltshire.
Εκτός από τους πιστούς, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης παρούσας μετενσάρκωσης του Βασιλιά Αρθούρου Πεντράγκον, πολλοί ακόμη, συρρέουν τα τελευταία χρόνια στο Stonehenge για να παρακολουθήσουν τα δρώμενα.
Αν το σκέφτεστε κι εσείς, να είστε προετοιμασμένοι για ολισθηρούς δρόμους μέχρι να φτάσετε στην προϊστορική τοποθεσία πριν από την ανατολή ( www.english-heritage.org.uk ).
                                                                                                                                                     pigi:http://www.clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...