Το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο όλων των εποχών

16 Δεκεμβρίου 2011


Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσα στο ξενοδοχείο Emirates Palace, στο Άμπου Ντάμπι, βρίσκεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα άλλα. Η αξία του είναι ίση με τον ετήσιο προϋπολογισμό μιας μικρής αφρικανικής χώρας και ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια δολάρια.




Παρόλο που τα Εμιράτα είναι μία από τις κατεξοχήν μουσουλμανικές χώρες, τα τελευταία χρόνια κατά την περίοδο των γιορτών, φωτάκια, άγιοι βασίληδες, τάρανδοι και χριστουγεννιάτικα δέντρα διακοσμούν όλα τα εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία (και δεν είναι και λίγα). Φέτος όμως, το Emirates Palace αποφάσισε να ξεχωρίσει. Στο λόμπι του, που είναι όλο επενδυμένο με φύλλα χρυσού, έστησε το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο όλων των εποχών. Μόνο το ίδιο το δέντρο κοστίζει 10000 δολάρια! Έχει ύψος 13 μέτρα και είναι διακοσμημένο με χρυσούς και ασημένιους φιόγκους, πολύτιμους λίθους και μικρά άσπρα φωτάκια. Αλλά αυτό που του δίνει τόσο μεγάλη αξία είναι τα κοσμήματα που είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του δέντρου. Συνολικά φιλοξενεί 181 διαμάντια, μαργαριτάρια, ρουμπίνια, ζαφείρια και άλλα πολύτιμα πετράδια. Φυσικά, ούτε να το σκεφτείτε να ακουμπήσετε κάποιο από τα στολίδια. Υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και φύλακες σε 24ωρη βάση που παρακολουθούν όλες τις κινήσεις γύρω από το δέντρο.

Η επιλογή αυτού του δέντρου έγινε (επισήμως) για την προώθηση του εορταστικού πνεύματος, στην πραγματικότητα όμως στόχος ήταν η προώθηση του ίδιου του ξενοδοχείου.  Στην πορεία, ακόμα και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δήλωσαν ότι ίσως και να το παράκαναν στα στολίδια και θέλησαν να απεμπλακούν από το γεγονός, επιρρίπτοντας την ευθύνη του στολισμού στον κοσμηματοπώλη του ξενοδοχείου. Προσπάθησαν μάλιστα να υποστηρίξουν ότι το ξενοδοχείο λειτουργεί απλώς ως εκθεσιακός χώρος για το δέντρο, ενώ η απόφαση για την τοποθέτησή του ήρθε από την κεντρική διοίκηση.

Φυσικά, το πανάκριβο αυτό δέντρο δεν είναι η πρώτη υπερβολή του ξενοδοχείου. Τον περασμένο Φεβρουάριο, πρότεινε στους πελάτες του ένα εβδομαδιαίο πακέτο διαμονής με αφορμή τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το πακέτο περιελάμβανε προσωπικό μπάτλερ και σοφέρ, καθώς και ένα private jet διαθέσιμο 24/7 για διαδρομές στη Μέση Ανατολή. Και το Μάιο εγκαινιάστηκε ο πρώτος αυτόματος πωλητής χρυσού.

Όταν στον υπόλοιπο κόσμο ρίχνουμε κέρματα και παίρνουμε αναψυκτικά, στα Εμιράτα ρίχνουν πετροδόλαρα και παίρνουν ράβδους χρυσού.

pigi : http://www.thea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...