Φθινοπωρινή απόδραση : Mπρίζ-Βέλγιο

17 Σεπτεμβρίου 2011

HDR Bruges Brugge Autumn Light <a target="_blank" class="mstyle1" href="http://www.flickr.com/photos/38302713@N00/1799582385/">info</a>

Για την ονειρεμένη Μπρίζ έχω ξανακάνει post σχετικά με  το ταξίδι μου εκεί . 
Σήμερα όμως βλέποντας ξανά  τις φωτό σκέφτηκα πως είναι ιδανικό μέρος για μια φθινοπωρινή απόδραση.
Τα χρώματα της πόλης είναι καταπληκτικά και τα κανάλια εντυπωσιακά.
Στη "Βενετία του βορρά" λοιπόν με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα, μια πόλη παραμυθένια με το ιστορικό της κέντρο να κατέχει εξέχουσα θέση στη λίστα μνημείων της UNESCO, θα δείτε τα χρώματα του φθινοπώρου σαν σε πίνακα ζωγραφικής!!!
Πολύ νερό ακόμα περισσότερη βλάστηση μεσαιωνικά κτίρια και πυργίσκοι και το μυαλό να παίζει παιγνίδια με πριγκίπισσες και πρίγκιπες καβάλα σε άλογα...
Για τους περισσότερους επισκέπτες η λίμνη Μinne και το πανέμορφο πάρκο γύρω της είναι από τις ωραιότερες εικόνες, ενώ δεν αποκλείεται να περικυκλωθείτε απο κύκνους το σύμβολο της πόλης.
Δείτε εικόνες απο την παραμυθένια αγαπημένη Μπρίζ και σκεφτείτε το σοβαρά να την επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία!!!

 
 
 



ΚΟΣΤΟΣ
Μια εβδομάδα με 1.100 ευρώ. Στο κόστος υπολογίστε τα αεροπορικά σας εισιτήρια μέχρι τις Βρυξέλλες και τα εισιτήρια του τρένου προς και από την Μπριζ, έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων, κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και 70 - 80 ευρώ για ημερήσια ατομικά έξοδα (μετακινήσεις, φαγητά, ποτά).
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ
Αεροπορικώς ώς τις Βρυξέλλες και με το τρένο ώς την Μπριζ. Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «πετούν» καθημερινά για την πρωτεύουσα του Βελγίου οι Ολυμπιακές Αερογραμμές (τηλ.: 210-96.66.666) και η Brussels Airlines (τηλ.: 210-36.60.660) σε τιμές ναύλων που κυμαίνονται μεταξύ 240 και 350 ευρώ ίσως και παραπάνω, με φόρους μετ' επιστροφής, αναλόγως της διαθεσιμότητας.
Ακολούθως στην Μπριζ θα φτάσετε με τρένο. Προσοχή! Αν ξεκινήσετε για την πόλη του βορειοδυτικού Βελγίου απευθείας από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών πρέπει να έχετε υπόψη ότι στο σταθμό Bruxelles Midi θα πρέπει να αλλάξετε τρένο. Σ' αυτήν την περίπτωση η διάρκεια του ταξιδιού θα αγγίξει τη 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου. Διαφορετικά, αν είστε εντός πόλης, από το σταθμό Bruxelles Midi θα φτάσετε στην Μπριζ σε λιγότερο από μία ώρα. Το ταξίδι με το τρένο θα σας στοιχίσει περί τα 60 ευρώ μετ' επιστροφής (μπορεί και φθηνότερα).
ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ
Η Μπριζ, δημοφιλέστατη μεταξύ των επισκεπτών του Βελγίου, διαθέτει ικανοποιητικό αριθμό καταλυμάτων τριών και τεσσάρων αστέρων για περισσότερο και λιγότερο απαιτητικούς επισκέπτες. Σε γενικές γραμμές, οι τιμές που θα βρείτε στα δίκλινα δωμάτια με πρωινό κυμαίνονται μεταξύ 80 και 120 ευρώ. Βεβαίως, όπως παντού, και εδώ οι τιμές που θα πετύχετε εξαρτώνται από την προσφορά και τη ζήτηση.


Γενικές πληροφορίες
http://www.brugge.be/
http://www.trabel.com/brugge.htm
Φαγητό
http://www.brugesrestaurants.com/

Bruges, Rozenhoedkade & Onze lieve Vrouw Church <a target="_blank" class="mstyle1" href="http://www.flickr.com/photos/45816263@N00/3136137334/">info</a>


photos by me & desar

3 σχόλια:

Teo είπε...

Φανταστικές φωτογραφίες! Η Μπρυζ είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις :D Οι κύκνοι το βράδυ που είναι ήσυχα τα νερά μαζευόνται κατά ομάδες και είναι πανέμορφοι.Μια παραμυθένια πόλη του Βελγίου...

elena είπε...

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν οι φωτο και ακόμα περισσότερο που αγαπάς τη Μπρίζ.
Καλά ταξίδια!!!

Fashion Cappuccino είπε...

What a beautiful city! I've always wanted to go there! xoxoxoo

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...